kop  
 
又到收 league時,作為利物浦嘅 fans都好習慣向前望,因為啱啱過咗嗰季又無乜成績,咁總結嚟講又有好多嘢可以觀察到出嚟(本文中所有圖片來自網絡):
 
Rodgers  
1. 班頓羅渣士第一季執教嚟講屬於重整期,成績(無盃、聯賽最終排第七)當然唔係好,但係應該俾啲時間佢做嘢嘅,下年目標一定係前四......
 
coultino   
2. 隊波今年有唔少年青球員獲得機會,史達寧、蘇素、韋斯登,甚至煞科戰先至上場嘅伊比都唔錯,未係主力但係都幫得吓手。一月簽入嘅高天奴同史度力治亦好後生,仲有傷咗好耐嘅馬田基利等等,前景樂觀。
 
martin_skrtel   
3. 加歷查退休之後,中堅需要簽入具分量嘅人選,尤其是如果打算賣走史基度爾嘅話,不過一時狀態下跌係咪就要即賣呢?
 
andy-carroll  
4. 卡路爾個問題亦都要解決,三千五百萬鎊買返嚟嘅前鋒,唔啱領隊戰術擺喺度又唔係,平賣又唔係,係咪可以俾佢再試吓融入球隊呢?
 
5. 希望蘇亞雷斯專心踢波,唔好攪咁多其他嘢!同埋所有人心態都要調節吓,唔好阿蘇在陣就俾晒個波佢搞,呢幾場佢停賽進攻其實多元化同流暢咗。
 
6. 老問題:把握力希望加強啲啦!好多時攻極都入唔到波,由贏變和由和變輸,專門劫富濟貧(贏前列,和、輸俾中下游球隊),好傷。
 
jordan-henderson   
7. 之前表現差嘅唐寧同軒達臣今季大有改善,希望佢哋 keep住爭氣啦!
 
8. 暑假買賣球員要快手同決斷,不過一月轉會窗成績唔錯,呢方面羅渣士令人有信心。
 
9. 選用陣式應該揸定主義,究竟係 4-2-3-1定 4-3-3呢?暫時睇嚟 4-2-3-1好似效果好啲。
創作者介紹

港燦Pigsfarm生活點滴

pigsfarm 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()