目前日期文章:201102 (2)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要

 11012602.jpg

去開K11或者赫德道那附近的話,除了見城、萬豚屋或者瑞士餐廳,如今又多一個非常好的選擇。Noren以食鹿兒島穀治幸福豚(真「翹」口)為主,此豚最近風頭頗勁,Mist的叉燒和料理都用上。價錢則以Noren平民化得多,吉列或者汁煮等丼都索價「只」七、八十元,加上店中只幾張小桌十個左右座位,相信不用多久又會大排長龍,和對面萬豚屋那條龍互相輝映。

11012601.jpg 

pigsfarm 發表在 痞客邦 留言(4) 人氣()

11020301.jpg 

虎年最後一天雖然只有半天工作,不過工作量好似多過平時一整天。無辦法啦,很多東西要預早整定,好在同事們幫手,真係辛苦晒大家。

好不容易離開公司趕到銅鑼灣,今村同條街都係人頭湧湧。今村班師傅好輕鬆咁一邊執拾壽司吧一邊送走我地,我好似feel到佢地送走晒D客之後一齊 「Yeah」!

pigsfarm 發表在 痞客邦 留言(10) 人氣()